1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ
Αριθμ. 966/2 - ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020,
ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση
στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική
που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και
σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη 
ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην
ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην
ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών,
Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών
Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.
210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Μοτοσικλέτα και οδική ασφάλεια

Οι μοτοσικλετιστές είναι τόσο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι όσο και οι πεζοί, διατρέχουν όμως μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνται.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να αποφύγετε πιθανό ατύχημα με μοτοσικλετιστή:

 • Μην οδηγείτε επιθετικά. Οι μοτοσικλετιστές πολλές φορές κινούνται στο ενδιάμεσο των λωρίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση. Ακόμη κι αν σας εκνευρίζει αυτή η τακτική, μην κάνετε ενέργειες που μπορεί να ανακόψουν την πορεία τους και να οδηγήσουν σε ατύχημα.
 • Μην πιέζετε τους μοτοσικλετιστές θέλοντας να φτάσετε πρώτοι σε κάποιο φανάρι. Μπορεί έτσι να αναγκαστούν να επιταχύνουν για να μπορούν να φύγουν μπροστά.
 • Τηρείτε απόσταση ασφαλείας. Κρατήστε πάντα τη σωστή απόσταση ασφαλείας από έναν μοτοσικλετιστή που προπορεύεται. Μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιον ελιγμό η να φρενάρει απότομα, ή ακόμα και λόγω απειρίας να αντιδράσει σπασμωδικά.
 • Δώστε όσο χώρο θα δίνατε σε ένα αυτοκίνητο. Όταν προσπερνάτε κάποιον μοτοσικλετιστή, δώστε όσο χώρο θα δίνατε αν προσπερνάγατε αυτοκίνητο. Μπορεί εκείνη την ώρα να κάνει κάποιον ελιγμό ώστε να αποφύγει κάποια λακκούβα ή ανώμαλη επιφάνεια.
 • Μην προσπερνάτε όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ασφαλή προσπέραση ή όταν πλησιάζετε σε διασταύρωση.
 • Πάντα ελέγχετε τον καθρέφτη σας για μοτοσικλέτες, πριν αλλάξετε λωρίδα ή πριν στρίψετε. Θυμηθείτε να ελέγχετε δύο φορές τον καθρέφτη σας και να βγάζετε φλας σε κάθε αλλαγή λωρίδας ή στροφής. Θυμηθείτε ότι υπάρχει ένα νεκρό σημείο στον καθρέφτη σας και μπορεί να μην δείτε τη μοτοσικλέτα που κινείται κοντά σας.
 • Ελέγχετε καλά κάθε στροφή. Ειδικά όταν η οπτική σας γωνία δεν είναι ελεύθερη και σας εμποδίζουν παρκαρισμένα φορτηγά ή οχήματα.
 • Ελέγχετε τις διασταυρώσεις. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο και ελέγξτε προσεκτικά τις διασταυρώσεις, καθώς πολλές φορές είτε δεν υπάρχει καλή ορατότητα, είτε η ταχύτητά τους είναι υψηλή.
 • Οι μοτοσικλετιστές μπορεί να σας προσπεράσουν και από τις δύο πλευρές. Ελέγχετε, λοιπόν, πριν στρίψετε είτε δεξιά, είτε αριστερά.
 • Μην πετάτε σκουπίδια ή τσιγάρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του μοτοσικλετιστή με τραγικές συνέπειες.
 • Παρκάρετε με ασφάλεια. Πάντα ελέγχετε για μοτοσικλετιστές πριν ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι συνεπιβάτες σας θα κάνουν το ίδιο. Όταν ξεπαρκάρετε ελέγξτε καλά και θυμηθείτε ότι οι μοτοσικλέτες είναι πιο μικρές και πιο δύσκολο να εντοπιστούν απ' ό,τι ένα αυτοκίνητο.