1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ
Αριθμ. 966/2 - ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020,
ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση
στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική
που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και
σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη 
ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην
ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην
ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών,
Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών
Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.
210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η συσκευή & η κάρτα λογαριασμού

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS, την οποία αποκτά κάθε συνδρομητής της Αττικής Οδού, τοποθετείται στο παρμπρίζ του οχήματος και επιτρέπει την άνετη και εύκολη διέλευση από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις, ανάλογα με το συνδρομητικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί.

Εκπτωτικές διελεύσεις στις λωρίδες με εισπράκτορα για μοτοσικλέτες, φορτηγά και λεωφορεία πραγματοποιούνται με την Κάρτα Λογαριασμού.

Οι ηλεκτρονικές διελεύσεις με e-PASS  και οι διελεύσεις με Κάρτα Λογαριασμού εξασφαλίζουν εκπτώσεις, ενώ προσφέρουν ευκολία και άνεση, καθώς περιορίζουν την αναμονή στα διόδια και απαλλάσσουν από την αναζήτηση κερμάτων. 

Κάρτα Λογαριασμού

Αν το όχημα που διαθέτετε είναι φορτηγό ή μοτοσικλέτα, τότε κατά την εγγραφή σας σε κάποιο από τα συνδρομητικά προγράμματα θα σας δοθεί η Κάρτα Λογαριασμού.

Εάν είστε κάτοχος της ειδικής Κάρτας Λογαριασμού, μπορείτε να περάσετε ΜΟΝΟ από λωρίδα με εισπράκτορα, επιδεικνύοντας κάθε φορά την Κάρτα Λογαριασμού σας.

Σημαντική σημείωση: Οι οδηγοί φορτηγού ή λεωφορείου, εφόσον κινούνται στο διαλειτουργικό οδικό δίκτυο (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) μπορούν να αντικαταστήσουν την Κάρτα Λογαριασμού τους με τη διαλειτουργική ηλεκτρονική συσκευή e-PASS.

Πώς χρησιμοποιείται το e-PASS;

Mε την εγγραφή σε κάποιο από τα συνδρομητικά προγράμματα της Αττικής Οδού, σας παραχωρείται προς χρήση ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS, την οποία και πρέπει να έχετε μόνιμα τοποθετημένη στο εσωτερικού του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Η συσκευή e-PASS βοηθά το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων να αναγνωρίζει το όχημά σας, κάθε φορά που περνάτε, ανοίγοντας αυτόματα τη μπάρα και χρεώνοντας τον λογαριασμό σας. 

Ποιοι χρησιμοποιούν το e-PASS;

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS χρησιμοποιείται αποκλειστικά από Ι.Χ. και μικρά εμπορικά οχήματα με ύψος μικρότερο από 2,70 μέτρα. (ΠΡΟΣΟΧΗ:ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ). Δεν επιτρέπεται η χρήση της από δίκυκλα για λόγους οδικής ασφάλειας.

Οι οδηγοί φορτηγού ή λεωφορείου, εφόσον κινούνται στο διαλειτουργικό οδικό δίκτυο (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) μπορούν να αντικαταστήσουν την Κάρτα Λογαριασμού τους με τη διαλειτουργική ηλεκτρονική συσκευή e-PASS.

Πώς τοποθετείται το e-PASS;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχετε ΠΑΝΤΑ σταθερά τοποθετημένο το e-PASS στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας.

* Εάν το παρμπρίζ σας είναι αθερμικό, προβλέπεται ειδικός χώρος τοποθέτησης του e-PASS. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του οχήματός σας.

 • 1ο βήμα: Καθαρίστε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας με το μαντιλάκι
 • 2ο βήμα: Αφαιρέστε την αυτοκόλλητη ταινία της βάσης του e-PASS
 • 3ο βήμα: Κολλήστε με προσοχή τη βάση της ηλεκτρονικής συσκευής στο εσωτερικό του παρμπρίζ και τοποθετήστε το e-PASS στη βάση. Ο οδηγός πρέπει να βλέπει την εικόνα της Αττικής Οδού και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Θυμηθείτε: Εξειδικευμένο προσωπικό στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει στην τοποθέτηση της συσκευής ή να απαντήσει σε πιθανά ερωτήματά σας.

Ποιες λωρίδες χρησιμοποιούν οι κάτοχοι του e-PASS;

Τις αποκλειστικές λωρίδες που φέρουν την ένδειξη e-PASS στην Αττική Οδό, καθώς και τις ηλεκτρονικές λωρίδες σε άλλα 4 οδικά δίκτυα που συνεργάζονται στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας:

 • Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας)
 • Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη)
 • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας–Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί)
 • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία ηλεκτρονικές συσκευές, επιλέξτε και τοποθετήστε στο παρμπρίζ του οχήματός σας την ηλεκτρονική συσκευή που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αν η λωρίδα e-PASS είναι κλειστή λόγω αναβάθμισης του συστήματος ή συντήρησης του εξοπλισμού, περάστε σε λωρίδα με εισπράκτορα διοδίων και δώστε του τη συσκευή σας. Προσοχή: παρακολουθείτε πάντα τα οπτικά και ηχητικά μηνύματα τόσο της λωρίδας, όσο και της συσκευής e-PASS.

Tι σημαίνουν τα μηνύματα που εμφανίζονται στη λωρίδα e-PASS;

ΕΓΚΥΡΟ- Good:

 
Ένα χαρακτηριστικό ηχητικό σήμα (μπιπ) ακούγεται από τη συσκευή σας, ο φωτεινός σηματοδότης ανάβει πράσινο και η μπάρα ανοίγει αυτόματα για να περάσετε, ενώ η χρέωσή σας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

ΟΡΙΑΚΟ- Low:

 
Δύο ηχητικά σήματα (μπιπ) ακούγονται, ο φωτεινός σηματοδότης αναβοσβήνει πράσινο και η μπάρα ανοίγει για να περάσετε. ΟΜΩΣ, το υπόλοιπο του λογαριασμού σας είναι χαμηλό και θα πρέπει να το ανανεώσετε. Στην επόμενη διέλευσή σας περάστε από λωρίδα με εισπράκτορα, για να ανανεώσετε το λογαριασμό σας. (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ). Πληροφορίες για τα όρια του λογαριασμού σας και τα χρονικά περιθώρια ανανέωσης μπορείτε να ζητήσετε από τα  Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών και από το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (210- 6682222). 

ΑΚΥΡΟ- Bad:

 
Τέσσερα ηχητικά σήματα (μπιπ) ακούγονται, ο φωτεινός σηματοδότης παραμένει κόκκινος και η μπάρα ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ. Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί. Έτσι, για να εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο πρέπει να περάσετε από λωρίδα με εισπράκτορα και γι' αυτή τη διέλευση θα καταβάλετε το πλήρες αντίτιμο του τέλους διοδίων χωρίς έκπτωση, Με την καταβολή μετρητών μπορείτε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ), ώστε την επόμενη φορά που θα διέλθετε από την Αττική Οδό να έχετε τη σχετική έκπτωση.

ΟΧΙ e-PASS - Νο:

 
Η συσκευή σας δεν έχει αναγνωριστεί από το Σύστημα Διοδίων ή η συσκευή σας έχει ακυρωθεί. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή e-PASS έχει τοποθετηθεί σωστά στο παρμπρίζ του οχήματός σας και επαναλάβετε τη διαδικασία. Μην επιχειρήσετε να περάσετε αν εμφανιστεί και πάλι η ένδειξη "ΟΧΙ e-PASS", το φανάρι παραμείνει κόκκινο και η μπάρα δεν ανοίξει. Σε αυτή την περίπτωση, περάστε από λωρίδα με εισπράκτορα για να πληρώσετε μετρητά.

Τι πρέπει να προσέχω;

 • Εισέρχεστε στην αποκλειστική λωρίδα e-PASS μόνο αν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή του προπορευόμενου οχήματος και έχει κλείσει η μπάρα.
 • Η ταχύτητά σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χλμ. / ώρα, ώστε, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν ανοίξει η μπάρα, να μπορέσετε να φρενάρετε εγκαίρως.
 • Τηρείτε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα.

Γενικές συμβουλές

Για τη σωστή λειτουργία του e-PASS, η ηλεκτρονική συσκευή πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ή καταστραφεί, θα πρέπει να προσέλθετε σ’ ένα από τα 12 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού (9 επί της Αττικής Οδού και 3 επί του αυτοκινητόδρομου Μορέας).

Xρήση του e-PASS και σε άλλους αυτοκινητόδρομους

Χάρη στη διαλειτουργικότητα,  την υπηρεσία που εγκαινίασε η Αττική Οδός το 2008 και η οποία επεκτάθηκε στις 18/12/12 και προσφέρεται δωρεάν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική σας συσκευή e-PASS για τις διελεύσεις σας, εκτός από την Αττική Οδό, και στις ηλεκτρονικές λωρίδες των συνεργαζόμενων αυτοκινητόδρομων:

 • Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Ελευσίνας- Κορίνθου-Πατρών)
 • Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας)
 • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί) 
 • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας:
 • Φροντίστε να έχετε επαρκές υπόλοιπο για να φτάσετε στον προορισμό σας και να επιστρέψετε, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης του συνδρομητικού λογαριασμού στους σταθμούς διοδίων των άλλων αυτοκινητόδρομων.
 • Περνάτε από την ηλεκτρονική λωρίδα που φέρει το ίδιο χαρακτηριστικό
  σήμα , που είναι γνωστό από τις αντίστοιχες λωρίδες της Αττικής Οδού, και παρακαλούμε όπως τηρείτε επιμελώς την κατά τόπους σήμανση του Κ.Ο.Κ. (ύψος οχήματος, απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ταχύτητα, κ.λπ.) για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.
 • Λάβετε υπόψη σας ότι οι χρεώσεις των διελεύσεων των άλλων αυτοκινητόδρομων θα γίνονται με βάση τον εκάστοτε τιμοκατάλογο των εταιρειών και χωρίς εκπτώσεις.
 • Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία ηλεκτρονικές συσκευές, επιλέξτε και τοποθετήστε στο παρμπρίζ του οχήματός σας την ηλεκτρονική συσκευή που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με τα Τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων οδικών δικτύων:

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 2410 741440 www.aegeanmotorway.gr
Αττική Οδός 210 6682222 www.aodos.gr
Ολυμπία Οδός 22960 95555 www.olympiaodos.gr
Μορέας 2710 562020 www.moreas.com.gr
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 26340 39010-11 www.gefyra.gr

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

 • Η χρέωση των διελεύσεών σας από την Αττική Οδό θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο του συνδρομητικού προγράμματος στο οποίο έχετε εγγραφεί και την εκάστοτε ισχύουσα τιμή τέλους διοδίου του αυτοκινητόδρομου. Για τυχόν διελεύσεις από τους αυτοκινητοδρόμους Μορέας, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η χρέωση των διελεύσεων θα γίνεται χωρίς εκπτώσεις και σύμφωνα με την τιμολογιακή και εμπορική πολιτική των εταιρειών αυτών.
 • Για την ενημέρωσή σας για τον λογαριασμό διελεύσεων (μηνιαίες χρεώσεις και ανάλυση των διελεύσεων), παρέχεται δωρεάν ή μετά πληρωμής, ανάλογα με την ιδιότητα (ιδιώτες, ελ. επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα) και το συνδρομητικό πρόγραμμα, η ταχυδρομική αποστολή των μηνιαίων τιμολογίων.

Επιπλέον πρόσβαση στο λογαριασμό διελεύσεών σας δίνεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές μέσω:

 1. Της web υπηρεσίας “my e-PASS”, η οποία προσφέρει πρόσβαση στους λογαριασμούς διελεύσεων μέσω αρχείου τύπου pdf, δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων με τη μορφή excel, καθώς και διαθέσιμο το ιστορικό των λογαριασμών διελεύσεων των δύο (2) τελευταίων ετών. 
 2. Των Σημείων Εξυπηρέτησης Συνδρομητών, από όπου μπορείτε να παραλάβετε αντίγραφο του λογαριασμού σας αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, στο τηλέφωνο 210-6682222, Δευτέρα-Σάββατο 08:00-19:00, Κυριακή 11:00-19:00.